Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET

Domowe pasztety najlepsze










PASZTETSkładniki:

PASZTET
1 kg mięso wieprzowe,

1 kg podgardle,
1 kg wątróbki drobiowe,
100 g słonina,
2 szt cebula,
3 szt jajka,
2 szt bułka czerstwa,
Sól,
pieprz,
majeranek,
ostra papryka,
gałka muszkatołowa starta,
liść laurowy,
ziele angielskie,

PRZYGOTOWANIE
Mięso zmielić. Podgardle ugotować z przyprawami i cebulą. Do wody wkładamy wątróbki i gotujemy 3 minuty. Studzimy i mielimy 3 razy. W wywarze moczymy bułki. Mięso, podgardle i wątróbki wyrabiamy z odciśniętymi bułkami, przyprawiamy  na jednolitą masę. Piec 1 godz w 190 stop. Na wierzchu ułożyć kawałki słoniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak