Pączusie Karnawałowe

Opublikowano: 13.01.2012
Autor: danusia19671
Pączusie Karnawałowe
Dla tych co wolą mniej kaloryczne takie słodkości, zalecam smażenie pączków w oleju rzepakowym.

Pączusie

Składniki:
Jajka -3 szt
cukier -0,5 szkl
mąka -0,5 kg
ser biały-1/2 kg
soda -1,5 łyżeczki
olej rzepakowy
cukier puder do obsypania

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z sodą, dodać jajka, cukier.
Ser zemleć dodać do mąki, połączyć wszystkie składniki.
Ciasto rozwałkować na grubsze placki, kieliszkiem wykrawać okrągłe pączusie.
Odstawić na 30 minut.
Następnie smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Łyżką cedzakową wyjmować gotowe pączki na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Obsypać pączki dobrze cukrem pudrem. 

prymat