Pyszne ciasteczka z kremem
Oto ciasteczka adwentowe bardzo bym chciała obdarować nimi rodzinę i znajomych :)
- 200 g margaryny Kasia
- 5 jajek
- cukier puder 150 gram
- mąka tortowa 10 łyżek
- kakao 3 łyżki
- krem karpatko-wy
- mleko 500 mili
- cynamon 2 łyżeczki
Biszkopt:
1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli.
2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka.
3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy.
4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi, oraz cynamon.
5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe.
6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek.
7-Wycinamy serduszka foremką.
Krem karpatko -wy
1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej krem karpatko-wy należy wymieszać.
2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany krem karpatko-wy i mieszamy cały czas do stężenia.
3-Studzimy budyń.
4- 150 gram Kasi miksujemy na pych dodajemy ostudzony krem karpatko-wy i miksujemy na masę.
5 -Przekładamy nasze serduszka kremem przykrywamy drugim serduszkiem i dekorujemy kremem. Wyglądają znakomicie pachną cudownie smakują wybornie .