Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

Każdy kto jadł te naleśniki, mówił że po prostu pycha.

Naleśniki po meksykańsku


 SKŁADNIKI:

mąka -1 szklanka

mleko -1/2 szklanki

jajka -2 sztuki

woda

sól do ciasta

tłuszcz do smażenia naleśników.

FARSZ

mięso mielone -250 g

koncentrat pomidorowy -1 słoiczek

majonez -1 słoiczek

przyprawa curry

keczup do polania naleśników

kapusta pekińska -1/2 główki

sól, pieprz

 PRZYGOTOWANIE:

NALEŚNIKI

 Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.

 FARSZ 

Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

agnieszka36 23.02.2013 09:08
Dość ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak