SKŁADNIKI:
mąka -1 szklanka
mleko -1/2 szklanki
jajka -2 sztuki
woda
sól do ciasta
tłuszcz do smażenia naleśników.
FARSZ
mięso mielone -250 g
koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
majonez -1 słoiczek
przyprawa curry
keczup do polania naleśników
kapusta pekińska -1/2 główki
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
NALEŚNIKI
Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
FARSZ
Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.