Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki marmurkowe

Ja tam bardzo lubię muffinki jasne i ciemne, i niewiedziałam które zrobic, więc weszłam w google i zobaczyłam fantastyczny przepis i go oczywiście zrobiłam sami się przekonajcie.:D

Muffinki marmurkowe

Składniki:

 

Przygotowanie:



UWAGA!!!
Jak ktoś bedzie używał masła w tym przepisie prosze je napoczątku rozpuśći


W jednym naczyniu wymieszać makę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Połaczyć zawartość obu naczyń i wymieszać tylko do połączenia składników. Następnie podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao i wymieszać.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę – ciemne i jasne ciasto.Muffinki marmurkowe
Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak