Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w piwie

Piwo to nietylko napój do bezpośredniego spożycia , można z niego robić potrawy mięsne .

1 kg cienkiej kielbasy
0,5 kg cebuli
0,5 l piwa
puszka zielonego groszku

Kiełbasę kroimy na cienkie kawałki , nacinamy je na końcach , podsmażamy . 
Ten sam olej wykorzystajmy także do usmażenia cebuli. Wszystko wkładamy do niewielkiego garnka, zalewamy piwem, dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Groszek i cebula muszą być rozgotowane.
Podajemy z chlebem. 

cookarka 29.10.2013 17:45
Tak ,szczególnie golonka jest pyszna.
Christopher 28.10.2013 09:20
Oczywiście.Piwo w kuchni na bardzo wiele zastosowań,np. golonka bez piwa,to nie golonka,robimy również ciasto piwne np, smażąc rybę,naleśniki z piwem i wiele jeszcze innych potraw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak