Masło paprykowe

Opublikowano: 25.11.2012
Autor: Cukiereczek13
Masło paprykowe
Robicie masła smakowe? Takie masła świetnie prezentują się na półmisku, gdy przyjmujemy gości - oto moja propozycja na takie masło.

Masło jest bardzo proste do przygotowania, prezentuje się bardzo efektywnio.

Masło paprykowe

 

Masło paprykowe

 

Masło paprykowe

 

SKŁADNIKI:

masło 125 g,

szczypta mielonego imbiru,

szczypta chili,

drobno posiekana papryka 3 łyżki,

natka do obtoczenia

 


PRZYGOTOWANIE:

Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdoba półmiska, ale również może dodać smaku potrawie. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.

Masło paprykowe

Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili.

Masło paprykowe

Wszystko dokładnie mieszamy. Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało.

Masło paprykowe

Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki. Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw.

 

Masło paprykowe

 

Serdecznie polecam :)

prymat