Masło paprykowe

Masło jest bardzo proste do przygotowania, prezentuje się bardzo efektywnio.
Masło paprykowe
SKŁADNIKI:
masło 125 g,
szczypta mielonego imbiru,
szczypta chili,
drobno posiekana papryka 3 łyżki,
natka do obtoczenia
PRZYGOTOWANIE:
Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdoba półmiska, ale również może dodać smaku potrawie. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili.
Wszystko dokładnie mieszamy. Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało.
Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki. Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw.
Serdecznie polecam :)