Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany IV

Kurczaka można przygotować z różnymi farszami,z każdym farszem będzie bardzo smaczny.

SKŁADNIKI:
kurczak świeży 2 kg
pieczarki 0,5 kg
wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
ser żółty 250 g
jajka 2 szt
przyprawa do kurczaka 1 torebka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
smalec do smażenia

 
PRZYGOTOWANIE:

 

Z kurczaka usuwamy kości. Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują. Ser tarty, pieczarki, mięso, sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy. Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą. Farszem napełniamy całego kurczaka. Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.Kurczak faszerowany IV




Kurczak faszerowany IV

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak