Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z parówką i pieczarkami

Szybkie i smaczne danie na obiad.













Krokiety z parówką i pieczarkami

SKŁADNIKI:

Ciasto

mąka -2 szkl

mleko- 1 szkl

woda - 1 szkl

sól

jajka - 1 szt

parówki -4 szt

pieczarki -5 szt

ser żółty starty -4 łyżki

keczup

tłuszcz do smażenia

bułka tarta -3 łyżki

jajko -1 szt
PRZYGOTOWANIE:

CIASTO NALEŚNIKOWE:
Mąkę wsypać do miski,dodać jajko,sól, wodę i mleko,zmiksować. Tłuszcz rozgrzać na patelni,smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
NADZIENIE:
Parówki obrać z osłonek,przekroić wzdłuż,ale nie do końca. Pieczarki umyć, osączyć, cienko poszatkować, udusić na tłuszczu. Doprawić pieczarki solą i pieprzem. Ostudzone pieczarki nakładać do parówek, posypać serem, polać keczupem. Naleśniki zwinąć w rulon, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować naleśniki w tartej bułce. Smażyć krokiety na złoty kolor. Podawać polane keczupem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak