Kotlety nadziewane pieczarkami

Opublikowano: 31.03.2013
Autor: danusia19671
Kotlety nadziewane pieczarkami
Kotlety mielone w innej odsłonie

Kotlety



nadziewane pieczarkami


SKŁADNIKI:
bułka czerstwa -2 małe szt
mięso mielone -0,5 kg
jajko -1 szt
cebula -2 szt
pieczarki -350 g
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
bułka tarta

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.

prymat