Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nadziewane pieczarkami

Kotlety mielone w innej odsłonie

Kotlety nadziewane pieczarkamiKotlety
Kotlety nadziewane pieczarkami


nadziewane pieczarkami


SKŁADNIKI:
bułka czerstwa -2 małe szt
mięso mielone -0,5 kg
jajko -1 szt
cebula -2 szt
pieczarki -350 g
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
bułka tarta

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.

bietka 02.04.2013 09:08
wyglądają bardzo pysznie te kotlety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak