Konkurs „Wakacyjny przepis"

Opublikowano: 27.08.2012
Autor: iwa643
Konkurs „Wakacyjny przepis"
Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

Zdrowy kolorowy obiadek na koniec lata . składniki 1/2 paczki makaron świderki, 1 szt bakłażan, 2 łyżki sos chilli słodki, olej kujawski, Kucharek 2 szt kukurydza kolba młoda, szczypior, Sól morska Prymat - MŁYNEK, Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej . Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Kucharek . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .Dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko . Dodajemy sól,pieprz do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.




prymat