Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

Słodki deser dla wszystkich

Karpatka


Składniki:
3 szkl mleko,
2 opak budynie śmietankowe,
3 łyżki cukier,
1 kost margaryna "Kasia",
1/4 l woda,
0,5 kost margaryna palma,
1 szkl mąka,
5 szt jajka

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.
Upieczone ciasto po wystudzeniu przełożyć przygotowanym kremem budyniowym i posypać cukrem pudrem.
KREM
Budynie przygotować według opisu na opakowaniu.
Po wystudzeniu budyniu, dodawać zmiksowaną margarynę Kasię, dobrze ucierać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak