Jajka faszerowane z pieczarkami

Opublikowano: 15.03.2013
Autor: danusia19671
Jajka faszerowane z pieczarkami
Doskonałe na Wielkanocny stół i nie tylko

Jajka faszerowane z pieczarkami

SKŁADNIKI:

pieczarki -5 szt

jajka -8 szt

sól i pieprz

majonez
tłuszcz
 PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić jajka wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z majonezem, dodać sól i pieprz. Pieczarki umyć, osuszyć, dość drobno posiekać, udusić na tłuszczu, ostudzić. Pieczarki wymieszać ze zmiksowanymi składnikami. Masę pieczarkową nakładać na całej powierzchni jajek. Udekorować jajka według uznania

prymat