Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z pieczarkami

Skoro piszemy o kuchni z jajem,to ja postanowiłam dodać przepis na faszerowane jajka

Jajka faszerowane z pieczarkamiJajka faszerowane z pieczarkami



Składniki:
8 szt jajka,
5 szt pieczarki,
Sól,
pieprz,
majonez
PRZYGOTOWANIE
 Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić jajka wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z majonezem, dodać sól i pieprz. Pieczarki umyć, osuszyć, dość drobno posiekać, udusić na tłuszczu, ostudzić. Pieczarki wymieszać ze zmiksowanymi składnikami. Masę pieczarkową nakładać na całej powierzchni jajek. Udekorować jajka według uznania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak