Jajka faszerowane z pieczarkami

Opublikowano: 15.02.2013
Autor: danusia19671
Jajka faszerowane z pieczarkami
Skoro piszemy o kuchni z jajem,to ja postanowiłam dodać przepis na faszerowane jajka

Jajka faszerowane z pieczarkami



Składniki:
8 szt jajka,
5 szt pieczarki,
Sól,
pieprz,
majonez
PRZYGOTOWANIE
 Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić jajka wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka zmiksować z majonezem, dodać sól i pieprz. Pieczarki umyć, osuszyć, dość drobno posiekać, udusić na tłuszczu, ostudzić. Pieczarki wymieszać ze zmiksowanymi składnikami. Masę pieczarkową nakładać na całej powierzchni jajek. Udekorować jajka według uznania

prymat