Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka dobre na "dziury" w pamięci

Żółtka jaj są bardzo dobrym źródłem lecytyny, która wspomaga procesy pamięciowe.

Pamięć nie słabnie tylko na starość!

Problemy z pamięcią czy koncentracją może mieć każdy, kto nie dostarczy mózgowi odpowiedniego "paliwa".
Jednym z ważniejszych składników odżywczych potrzebnych naszym mózgom jest własnie lecytyna. Wpływa ona korzystnie na proces przyswajania informacji, ich magazynowanie oraz wspominanie.

Żółtko jaj jest bogate w lecytynę, a jajka można sporządzać na wiele sposobów więc zachęcam do ich spożywania i dbania o pamięć! :)

Są oczywiście tez inne produkty bogate w lecytynę, m.in.: ser, pełnoziarniste pieczywo, olej słonecznikowy oraz soja.
Niektóre słodycze jak"ptasie mleczko" też ją zawierają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak