Jagodowe szleństwo:)
Opublikowano: 15.07.2012

Jagody jako dodatek do mlecznych deserów... ależ czemu nie... smakują wybornie przełamują słodycz mleka. Polecam:) Prosto smacznie i szybko:))
Budyń czekoladowy ze skarbami lasu.
1 opakowanie budyniu czekoladowego
2 łyżki cukru
4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
4 łyzki orzechów laskowych (pokruszonych)
0,5 litra mleka
1/2 szklanki jagód
4 kostki czekolady mlecznej/gorzkiej
Budyń przygotować według opisu na opakowaniu. (Jeśli jest słodzony to nie dodajemy cukru). Do ugotowanego budyniu dodajemy pokruszone orzechy i połowę porcji jagód. Wykładamy do pucharków. Polewamy mleczkiem skondensowanym i posypujemy jagodami. Na koniec ścieramy czekoladę. Smakuje wybornie zarówno na zimno jak i na ciepło.
;
Kasza jaglana z jagodami
4 łyżki kaszy jaglanej
300 ml mleka
50 ml mleczk kokosowego
100 ml mleka skondensowanego słodkiego
4 łyżki jagód
Wykonanie: Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem mleczka kokosowego. Przełożyć do pucharków. Po wierzchu polać mlekiem skondensowanym. Posypać jagodami. Idalny szybki deserek.