Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe szleństwo:)

Jagody jako dodatek do mlecznych deserów... ależ czemu nie... smakują wybornie przełamują słodycz mleka. Polecam:) Prosto smacznie i szybko:))

Budyń czekoladowy ze skarbami lasu.

1 opakowanie budyniu czekoladowego

2 łyżki cukru

4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego

4  łyzki orzechów laskowych (pokruszonych)

0,5 litra mleka

1/2 szklanki jagód

4 kostki czekolady mlecznej/gorzkiej

 

Budyń przygotować według opisu na opakowaniu. (Jeśli jest słodzony to nie dodajemy cukru). Do ugotowanego budyniu dodajemy pokruszone orzechy i połowę porcji jagód. Wykładamy do pucharków. Polewamy mleczkiem skondensowanym i posypujemy jagodami. Na koniec ścieramy czekoladę. Smakuje wybornie zarówno na zimno jak i na ciepło.

Jagodowe szleństwo:);

Jagodowe szleństwo:)

 

 

Kasza jaglana z jagodami

4 łyżki kaszy jaglanej

300 ml mleka

50 ml mleczk kokosowego

100 ml mleka skondensowanego słodkiego

4 łyżki jagód

Wykonanie: Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem mleczka kokosowego. Przełożyć do pucharków. Po wierzchu polać mlekiem skondensowanym. Posypać jagodami. Idalny szybki deserek.

Jagodowe szleństwo:)

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak