Przedstawiam krążki z pastą z tuńczyka.
Znikają z talerza w zawrotnym tempie. Są kolorowe, lekkie i prezentują się na talerzu niezwykle efektownie.
Krążki bagietki z pastą z tuńczyka
SKŁADNIKI:
1 bagietka,
papryka czerwona 1/2,
papryka zielona 1/2,
papryka żółta 1/2,
cebula czerwona 1,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 łyżki serka śmietankowego,
1 łyżka majonezu,
sól,
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę.
Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą.
Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki.
Smacznego ;)