Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowe krążki

Dość często urządzam spotkania ze znajomymi, różne imprezy - stąd mam w rękawie przepisy na różne przekąski, oto jeden z nich.

Przedstawiam krążki z pastą z tuńczyka.

Imprezowe krążki

Znikają z talerza w zawrotnym tempie. Są kolorowe, lekkie i prezentują się na talerzu niezwykle efektownie.

 

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

 

Imprezowe krążki

 

SKŁADNIKI:

1 bagietka,

papryka czerwona 1/2,

papryka zielona 1/2,

papryka żółta 1/2,

cebula czerwona 1,

puszka tuńczyka w sosie własnym,

2 łyżki serka śmietankowego,

1 łyżka majonezu,

sól,

pieprz

 


PRZYGOTOWANIE:

Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez.

Imprezowe krążki

Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę.

Imprezowe krążki

Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą.

Imprezowe krążki

Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki.

Imprezowe krążki

Smacznego ;)

Imprezowe krążki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak