Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w nowej odsłonie

Gulasz pyszna potrawka która zadowoli niejednego smakosza. Zapraszam na wpis o gulaszu i jego nowej odsłonie.

 

Gulasz z fasolką szparagową

Gulasz w nowej odsłonie

Składniki
• łopatka wieprzowa 40 dag
• fasolka szparagowa 30 dag
• cebula 1 duża
• papryka czerwona 1
• śmietana 30 % 2 łyżki
• mąka pszenna 4 łyżki
• słodka papryka Prymat 1/2 łyżeczki
• Pieprz czarny- MŁYNEK
• pieprz biały Prymat
• sól
• przyprawa do gulaszu
• marchewka 2
• pieczarki 35 dag (odważonych )

Wykonanie :

Mięso kroimy w kostkę . Opłukać w wodzie osuszyć , następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej stron . Do garnka wlać 1.5 litra wody dodać obsmażone mięsko dodać przyprawy . Wszystko dokładnie wymieszać i dusić do miękkości mięsa.
Przed końcem gotowania wrzucamy opłukaną i osuszoną fasolkę szparagową , cebulkę pokrojoną oraz marchewkę . I dalej dusimy . Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz czerwoną paprykę , całość jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec gotowania dodajemy pokrojone pieczarki . Najpierw je odważamy kilka minut później dodajemy do gulaszu , całość dokładnie mieszamy . Gdy gulasz będzie już prawie gotowy wymieszać śmietanę z 2 łyżkami mąki oraz pół szklanki wody . Wszystko wlać do garnka i dokładnie wymieszać .

 

wiesiek513 01.02.2016 14:15
Najbardziej zaintrygował mnie sos z wątróbki wieprzowej,jeszcze nigdy nie jadłem ale na 100% tą potrawę zrobię.Gratuluję pomysłu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak