Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka Składniki : majonez light 4 łyżki   kiełki 1 szklanka   rzodkiewka 2    szynka wędzona 5 plasterków   żółtka 2    jajka 4    Pieprz czarny- MŁYNEK   sól   Wykonanie : Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki i kroimy na części wydrążając żółtka. Do miski dajemy opłukane i osuszone kiełki. Rzodkiewkę po umyciu kroimy w drobną kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Wsz

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka  - medium

Składniki :

  • majonez light 4 łyżki
     
  • kiełki 1 szklanka
     
  • rzodkiewka 2 
     
  • szynka wędzona 5 plasterków
     
  • żółtka 2 
     
  • jajka 4 
     
  • Pieprz czarny- MŁYNEK
     
  • sól
     

Wykonanie :

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki i kroimy na części wydrążając żółtka. Do miski dajemy opłukane i osuszone kiełki. Rzodkiewkę po umyciu kroimy w drobną kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki dajemy do miski oraz kiełki. Całość mieszamy. Dodajemy majonez oraz przyprawy sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Faszerowane jajka wstawić do lodówki do schłodzenia na około 40 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak