Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

Możemy przygotowywać jajka faszerowane różnymi sposobami, ja przygotowałam jajka faszerowane szynką, myślę że będą ozdobą Wielkanocnego śniadania

Faszerowane jajka

SKŁADNIKI:

majonez 3 łyżki

szynka 2 plasterki

natka pietruszki do dekoracji

por -2 łyżki

jajka 6 szt

sól i pieprz

 PRZYGOTOWANIE:

Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować. Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować na twardo. Jajka odlać, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i szynkę. Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka. Wierzch jajek posmarować majonezem, posypać posiekanym porem i pieprzem. Jajka ułożyć na półmisku, lub talerzyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak