SKŁADNIKI:
majonez 3 łyżki
szynka 2 plasterki
natka pietruszki do dekoracji
por -2 łyżki
jajka 6 szt
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować. Do wrzącej wody włożyć jajka, ugotować na twardo. Jajka odlać, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i szynkę. Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka. Wierzch jajek posmarować majonezem, posypać posiekanym porem i pieprzem. Jajka ułożyć na półmisku, lub talerzyku