Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasta

Pasty kremowe z różnymi dodatkami często są wykorzystywane do posmarowania pieczywa. Zapraszam na wpis o pastach.

 

Pasta do chleba z fasolki i jajek

   Domowa pasta

 

     Składniki :

  • jajka ugotowane na twardo 3 
  • fasola biała z puszki 3 łyżki
  • śmietana 30 % 2 łyżki
  • Sól ziołowa- MŁYNEK
  • Pieprz czarny- MŁYNEK
  • sól do smaku

Wykonanie :

Jajko gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki . Wszystko dajemy do jednej miski . Dodajemy odsączoną fasolkę , śmietanę i przyprawy całość lekko mieszamy . Następnie blend-ujemy do uzyskania masy . Gotową pastę wkładamy do lodówki na 1 godzinę przed podaniem.

Pasta do chleba ze szpinakiem i rukolą

     Domowa pasta

 

  Składniki :

  • jajka ugotowane na twardo 2 
  • szpinak świeży 5 liści
  • rukola 5 liści
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat
  • Kucharek - uniwersalna
  • śmietana 30 % 1 łyżka

Wykonanie :

Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki . Rukolę i szpinak myjemy . Po umyciu i osuszeniu kroimy na mniejsze połówki . Wszystko dajemy do jednej miski dodajemy 1 łyżkę śmietany oraz przyprawy . Wszystko blend-ujemy na jednolitą masę . Pastę najlepiej schłodzić godzinę przed podaniem .

 

     

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak