Domowa pasta

Pasta do chleba z fasolki i jajek
Składniki :
- jajka ugotowane na twardo 3
- fasola biała z puszki 3 łyżki
- śmietana 30 % 2 łyżki
- Sól ziołowa- MŁYNEK
- Pieprz czarny- MŁYNEK
- sól do smaku
Wykonanie :
Jajko gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki . Wszystko dajemy do jednej miski . Dodajemy odsączoną fasolkę , śmietanę i przyprawy całość lekko mieszamy . Następnie blend-ujemy do uzyskania masy . Gotową pastę wkładamy do lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
Pasta do chleba ze szpinakiem i rukolą
Składniki :
- jajka ugotowane na twardo 2
- szpinak świeży 5 liści
- rukola 5 liści
- sól do smaku
- czarny pieprz mielony Prymat
- Kucharek - uniwersalna
- śmietana 30 % 1 łyżka
Wykonanie :
Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki . Rukolę i szpinak myjemy . Po umyciu i osuszeniu kroimy na mniejsze połówki . Wszystko dajemy do jednej miski dodajemy 1 łyżkę śmietany oraz przyprawy . Wszystko blend-ujemy na jednolitą masę . Pastę najlepiej schłodzić godzinę przed podaniem .