Czereśnie w mojej kuchni

Opublikowano: 02.07.2011
Autor: iwa643
Czereśnie w mojej kuchni
Czereśnie są dobre dla reumatyków oraz osób chorych na serce. Należy jednak pamiętać, że nie są to owoce szczególnie łatwo strawne.

Czereśnie posiadają wiele wartości odżywczych. Systematyczne spożywanie sprawia, że skóra staje się bardziej napięta i wyraźnie młodsza. Mają więcej jodu, a także wapnia i żelaza niż powszechnie uważane za zdrowsze wiśnie. Zawierają też spore ilości witamin A, C i z grupy B.

Sałatka z czereśni i słoneczniku z sosem winegret

składniki

 

  • 10 dag czereśnie,
  • 1 łyżka słonecznik łuskany,
  • sałata chrupiąca,
  • sos winegret
  • FILET SANDACZA,
  • groszek konserwowy
  • szczypior
  • masło
  • sok z cytryny
  • sól
  •  

Do sałaty dodajemy wydrelowane czereśnie ,pokrojony szczypior,odcedzony groszek. Filet z ryby solimy kropimy cytryna i smażymy na maśle potem kroimy go na kawałki i dodajemy do sałatki .Wszystko polewamy sosem.
Czereśnie w mojej kuchni

prymat