Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Chleb Wigilijny

Zawsze na Wigilię przygotowuję ten pyszny chlebek,faszerowany wędzoną makrelą.
SKŁADNIKI:
chleb żytni-1 mały bochenek
1 makrela wędzona
3 ogórki kwaszone
3 jajka
masło -3 łyżki
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:

 Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.

Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka. Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba makrelą,dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki,zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.Chleb Wigilijny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak