Bułki drożdżowe z nutella

Składniki:
- 570 g mąka pszenna
- 24 g drożdże
- 185 ml mleko
- 85 g masło
- 4 łyżeczki cukier kryształ
- 2 sztuki jajka
- szczypta sół
- nutella
- jajko
Przygotowanie:
1. Wlać do garnuszka 10ml mleka ciepłego+drożdże i cukier.
porządnie wymieszać.
2.Następnie dodać do miski wszystkie składniki z roztworem drożdżowym.
dobrze wymieszać i ugniatać na desce do gładkości.
3.Ciasto odłożyć do miski i przykryć ścierką na około 1 godz.
4.Gdy ciasto wyrośnie wyjmuje z miski i chwile wyrabiam, następnie dziele na 12 jednakowych części.
5.Formuję kuleczkę którą przygniatam i w środek wkładam łyżeczkę nutelli. Później biorę rogi i je do siebie przyklejam mocno gdyż przy pieczeniu się nie rozwaliły.
5.Odstawiam je na 30 min do wyrośnięńcia.
6.Następnie smaruję je rozczepanym jajkiem i wstawiam do piekarnka nagrzanego do 190 stopni na 15 min.
7.Wyciągam je na talerzyk i się nimi delektuję. I wam tego życzę
SMACZNEGO!!!