Składniki
* 1 szt dymka,
* 2 szt chleb tostowy,
* 1 szt oliwka czarna,
* 3 plasterki szynka,
* ser zółty 1 plasterek
* szpinak 2 listki
* 1/2 łyżeczki masło
# Sposób przygotowania
1. Do zrobienia 1 kanapki potrzebujemy 2 kanapki pieczywa tostowego. Z jednego kawałka odcinamy boki skórki będzie to brzuszek. Z drugiej kanapki odcinamy rogi będzie to dziób. Większą kanapkę smarujemy masłem i nakładamy na nią plasterki szynki. Z szczypioru robimy ogon. Pazury z czarnej oliwki. Nakładamy dziób z pieczywa. Oko robimy z kółka sera i oliwki. Skrzydła robimy z szpinaku świeżego. papugę umieszczamy na kawałku dymki.
2. Większą kanapkę smarujemy masłem i nakładamy na nią plasterki szynki. Z szczypioru robimy ogon.
3. Pazury robimy z czarnej oliwki. Nakładamy dziób z pieczywa. Oko robimy z kółka sera i oliwki. Skrzydła robimy z szpinaku świeżego. Papugę umieszczamy na kawałku dymki.