Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\" Odchudzająca książka kucharska wg diety strukturalnej\" recenzja

Ostatnio otrzymałam świetną książkę kucharską. Nie jest to zwykła książka z przepisami, to księga pełna cennych porad jak szybko i skutecznie uzyskać ładną sylwetkę, nie rezygnując z dobrego jedzenia.

\

 

 

Autorem tej książki pt. „Odchudzająca książka kucharska wg diety strukturalnej” jest Marek Bardadyn, a wydawcą wydawnictwo Rebis. Książka nie tylko daje cenne porady jak żyć i jeść by uzyskać wymarzoną figurę. Już we wstępie dowiadujemy się, że ograniczenie jedzenia nic nie daje. Wtedy spada tempo przemiany materii, co prowadzi do tzw. efektu jo-jo. Cała książka jest złożona tak, by uświadomić nam jak jeść, by potrawy były mało kaloryczne, za to bardzo odżywcze. Po kolei poznajemy różne koktajle, zupy, sałatki, dania główne i desery dla osób dbających o linię. Na każdej stronie znajduje się przepis oraz opis jego dobroczynnego działania na nasze ciało. Oczywiście przepisom towarzyszą piękne zdjęcia. Już przy pierwszym spotkaniu z książką, przy tak zwanym kartkowaniu, zaznaczyłam jakie przepisy mi odpowiadają. Muszę przyznać, że jest tego sporo, bo nie są skomplikowane, za to bardzo apetyczne. Autor przeprowadza nas przez ponad 200 stron pysznego jedzenia i potraw, które pozwolą na uzyskanie szczupłej sylwetki. Po przeczytaniu książki nie tylko poznałam świetne przepisy, ale też dowiedziałam się jak jeść by mimo upływu lat wyglądać młodo i szczupło. Pan Bardadyn wydał wiele tego typu książek i powiem szczerze, że chętnie sięgnę po jego inne publikacje. Polecam nie tylko osobom dbającym o linię!

 

Na podstawie ksiażki przygotowałam pomidory faszerowane kaszką kuskus:

 

\

 

przepis na 4 porcje:

4 pomidory

100g kaszy kuskus

1 marchewka

1 szklanka wody

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy z oliwek

szczypta mąki

1 łyzeczka masła

1 szklanka bulionu

1 cebula

sól, pieprz, curry

 

\

Marchewkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać wodę, curry i zagotować. Dodac kus kus i wymieszać. Odstawic z ognia. Pomidory umyć, odciać górę i wydrążyć. Napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Zapiekać 15 minut w 170 stopniach. Podawać!

Jolanta41 14.12.2011 10:08
A ja tu \"myszkuję\" po Internecie za przepisami z tej książki !
Kate131 25.09.2011 21:30
Dostałam tę książkę z pewnego portalu, więc nie narzekam, a przy okazji kilka przepisów naprawdę mi się spodobało. A akurat po ciąży mam 5kg do zrzucenia, nie odchudzam się bo karmię, więc tego typu dieta jest super, bo dostarczam wszelkie wartości organizmowi i chudnę. A jeśli ktoś ma problem z tusza, to naprawdę polecam, bo przepisy bardzo smakowite:)
borgia 25.09.2011 14:56
Tak patrząc na Ciebie - po co Ci ta książka? ;). No dobra. Głupie pytanie, bo pyszne rzeczy ni podlegają żadnym dyskusjom. Nie od dziś wychodzę z założenia, że każda dieta może być smaczna i danie może ładnie wyglądać. Co widać na załączonym obrazku... Może uda mi się to zrobić po uporaniu się z moim kuchennym problemem. Czyżbyś też miała zwyczaj zaznaczania \"ulubionych\" w książkach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak