Musztarda Prymat na obiad?

Danie z musztardą, a czemu nie? Dodaje daniu pikanterii i niesamowitego smaku.
Przepis nie jest trudny, za to wymaga trochę czasu:
SKŁADNIKI:
2 szt piersi z kurczaka
½ słoika musztardy PRYMAT
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki płatków owsianych
2 jajka
Śmietana 400ml
2 łyżki mąki
Chilli
Papryka słodka
Gałka muszkatołowa
Czosnek staropolski Prymat
Oregano
Ziemniaki
Przyprawa do ziemniaków Prymat
Majonez wg uznania
2 łyżki oliwy
Olej do smażenia
Zaczynamy od ziemniaków, obieramy je, kroimy w łódeczki, posypujemy przyprawą, dodajemy 2 łyżki oliwy i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na termoobieg na ok. 15 minut.
Piersi kroimy na kawałki o boku 3x3cm mniej więcej. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z mięsem, dodajemy przeciśnięty czosnek,2 łyżki musztardy, gałkę muszkatołową i oregano. Mieszamy i odstawiamy na kilka godzin.
Po tym czasie robimy panierkę – śmietanę 250ml mieszamy z płatkami, mąką, jajkami, dodajemy czosnek w proszku, chilli i słodką paprykę. W panierce maczamy kawałki kurczaka i smażymy z obu stron. Podajemy z sosem, który robimy następująco-mieszamy śmietanę 150ml z musztardą pozostałą i majonezem, dodajemy czosnek staropolski i mieszamy. Sos musi postać ok. 15 minut przed podaniem.
Przyznam się, że musztardę Prymat kupiłam pierwszy raz. Za to na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna, a co dla mnie najważniejsze – naturalna, nie ma w niej niepotrzebnej chemii i konserwantów.
musztarda PRYMAT zamieszkała na półce i będzie to jej stałe już miejsce, bo jest bardzo dobra: