Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami
2. Mąkę posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i lśniące
3. Odstawić pod przykryciem na 30 minut .
4. Farsz : grzyby,kapustę kiszoną ugotować aż do miękkości,przemielić przez maszynkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Cebule drobno pokroić i zeszklić na margarynie dodać do pieczarek ,kapusty wymieszać
6. Ciasto podzielić na kilka mniejszych części , z każdej części uformować wałeczek , który należy rozwałkować na długi prostokąt . Na środku prostokąta [ na całej długości ] ułożyć farsz . Jeden brzeg ciasta założyć za farszem i docisnąć . Zrolować do drugiego brzegu ciasta . Powstały wałek lekko spłaszczyć i pokroić na ukos tak jak kroi się kopytka .
7. Ulepione paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze .
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut - do zrumienienia