Jajka z szynką w galarecie

Jajka z szynką w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki

    4 plastry
  • jajek

    5 sztuk
  • natki pietruszki

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. 2 jajka przekroić na połówki. Ugotować ok 0,5 l wywaru warzywnego z kostką rosołową. Do wywaru dodać żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Połówki jajek oprószyć solą i pieprzem. Układać na plastrach szynki zawinąć w paczuszki. Obwiązać je szczypiorkiem lub porem. Na spód półmiska (najlepiej głębszego) wysypać trochę groszku konserwowego. Można tez dodać pokrojoną marchewkę. Układać na nim paczuszki z jajkami. Pozostałe jajka pokroić w dość grube plasterki. Obłożyć nimi półmisek i zalać tężejącą galaretką. Ozdobić

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kome

11.04.2011 22:40
ładnie i smacznie

wiola28a

18.02.2011 22:09
pycha

Iwona51

03.02.2011 00:44
super

matii6

10.12.2010 16:26
świetnie podane

Wojtek8

15.11.2010 20:00
smaczne

marzencia2007

08.11.2010 16:33
nie nie to nie dla mnie :) ale wyglada fajnie

Katarzyna/kate1980

26.09.2010 13:38
ekstra

Sloneczko222

23.09.2010 19:07
Pięknie wyglądają:)

marenka

10.09.2010 08:03
fajne

rosik93

28.07.2010 11:38
Ladnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat