Sos do mięs z jabłkami i pomidorami

Sos do mięs z jabłkami i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują

    :)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

5 kg pomidorów
kg papryki
kg jabłek
kg marchewki
7 ostrych papryczek
1/2 kg cukru
0,25 l octu 10 %
20 dag czosnku
0,5 l oliwy

Wykonanie:
Wszystkie składniki: pomidory, jabłka-obrane i wydrążone,paprykę, marchewkę, papryczki zmielić w maszynce do mięsa lub w blenderze, posolić do smaku i gotować na małym ogniu przez 2 - 2,5 godz. Następnie dodać: cukru, oliwy ,octu i gotować przez 30 minut.Na koniec dodać przeciśniętego w prasce czosnku - gotować jeszcze 10 minut. Przełożyć do słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

17.09.2011 11:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat