Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty kiszonej

    1,5 kg
  • białej kapusty

    1 kg
  • kiełbasy

    0,5 kg
  • ugotowanego mięsa

    0,5 kg
  • boczku wędzonego

    25 dkg
  • suszonych grzybów

    10 dkg
  • przetarte pomidory

    1 kartonik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy kapusty z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem. Ja gotuję około 4 godziny, ale znam też osoby, które gotują tydzień :/ Na dużej patelni podsmażamy kiełbasę , boczek, mięso. Dodajemy cebulkę i czosnek. Grzyby zalewamy wrzątkiem , gotujemy chwilę . Gdy zmiękną kroimy i wrzucamy do kapusty. Gdy z kapsty odparuje już woda wrzucamy kiełbasę , mięso i boczek, kartonik przetartych pomidorów i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

19.09.2011 12:52
pychota

marcia71

02.07.2011 12:18
fajny

Jastinka

09.04.2011 22:53
niezłe

Smakosz6

19.10.2010 12:03
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat