Kalafior z oliwkami

Kalafior z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy

    4 łyżki
  • Mały słoik czarnych oliwek

    1
  • koncentratu pomidorowego

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty kalafior podzielić na różyczki następnie podsmażyć go na oliwie. Wyłożyć go na talerz a na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę. W międzyczasie podlać ja wodą i sokiem z cytryny. Całość zagotować. Przelać do rondelka i włożyć kalafior. Posolić i dusić do miękkości. Odcedzić i wyjąć na talerz. Do rondla zaś dodać koncentrat pomidorowy i chwilę pogotować aż zgęstnieje. Doprawić do smaku. następnie dodać do sosu pokrojone na plasterki oliwki. Powstałym sosem polać kalafior.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

25.06.2011 02:35
kiedyś nie lubiłam oliwek, teraz je uwielbiam :-)

gosia561

01.02.2011 14:17
ciekawe

IlonaAlbertos

29.10.2010 00:35
Interesujący przepis, nie robiłam nigdy takiego kalafiora.

buksiak12

15.09.2010 14:06
smakowity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat