Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich
1 papryka (świeża,konserwowa lub mrożona)
1 cebula
pierś drobiowa bądź polędwica
puszka kukurydzy
2 czubate łyżki majonezu
sól
W oddzielnej misce przygotowujemy zupki chińskie( ze wszystkimi przyprawami z opakowań) zmniejszając ilość wody na tyle, aby tylko zalała pokruszony makaron.Przykrywamy,czekając aż makaron zmięknie.
Do osobnej salaterki wrzucamy kukurydzę i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Mięso kroimy drobno i smażymy z dodatkiem soli do smaku. Podsmażamy również pokrojoną w kostkę cebulę.Mieszamy składniki.Gdy makaron jest już miękki, odcedzamy go z rosołu i dodajemy do sałatki.Po ostygnięciu składników dodajemy majonez, nie za dużo. Nie trzeba dosalać, bo tak przyrządzona sałatka jest smakowo idealna.