Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200ml śmietany 18% lub 22%
200g makaronu penne
2 ząbki czosnku
2 łyżki margaryny
cheddar 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurkami

Makaron ugotować al dente, najlepiej w wodzie przyprawionej kostą do gotowania makaronu.
Margarynę roztopić na patelni i wrzucić posiekaną cebulę. Smażyć ok 5 min.
Do cebuli dodać posiekany drobno czosnek i umyte wcześniej kurki. Całość podsmażać ok 10 min. Warzywa na patelni zalać smietaną i czekać aż się zagrzeje. Nastepnie wrzucić obgotowany makaron i całość przyprawić. Potrawę przełożyć do żaroodpornej formy. Na wierzchu posypać startym serem. Zapiekać w temperaturze 200 st C ok 15 min pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak