Przepis i sposób przygotowania na: Deser Wielkanocny
bita śmietanka śnieżka
wiórki czekoladowe karmel lub wedle uznania coś do dekoracji
dodatkowo; duża strzykawka
Wydmuszki z jednej strony zakleić ciastem lub dobrą taśmą...
Galaretki rozpuścić osobno,(po jednej) każdą w 1 i 1/2 szkl wrzątku.
Nabierać w strzykawkę i wlewać do wydmuszek 1/3 pojemności..wydmuszki wstawić do wytłaczanki i wstawić do lodówki.. (nalewać ostrożnie by nie robiła się pianka bo potem galaretki będą sie rozdzielać)
Po zastudzeniu nalewać drugi kolor i znów zastudzić.
Tak samo robimy z trzecim kolorem..
Po po zastudzeniu obieramy galaretkowe jajeczka ...
Ubić śnieżkę, nałożyć dekoracyjnie na spodeczki, ułożyć jajeczka po dwa na osobę i udekorować dowolnie, masą karmelową wiórkami czekoladowymi lub według uznania..