przecier pomidorowy

przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg pomidorów

  • 2 cebule

  • 2 listki laurowe

  • 2 łyżeczki soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem, przekroić na połowy, wyciągnąć gniazda szypułek oraz pestki. Włożyć do garnka, dodając cebulę pokrojoną w plasterki, liść laurowy i sól. Gotować na małym ogniu 20 minut. Po tym czasie przetrzeć pomidory przez sito. Włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

17.01.2011 16:04
nie ma jak swojski pomidorowy smak

BozenA

19.12.2010 10:28
mmm

BozenA

19.12.2010 10:28
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat