Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko migdałowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka migdałów
1 l wody źródlanej lub przegotowanej

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko migdałowe

Migdały zalewamy wodą i moczymy je przez przynajmniej 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy, myjemy i wrzucamy do blendera (nie trzeba ich obierać). Miksujemy je kilka minut z 1 litrem wody . Przecedzamy przez gazę. Trzymamy takie mleko w lodówce nie dłużej niż 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 02.05.2017 22:26
Ja migdały obierałam
Renata9 27.03.2017 21:14
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak