Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein ),mięso z udka kurczaka ugotowanego w zupie

  • cebula

    1 szt. mała, podsmażona na oleju
  • olej

    1 łyżka
  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

05.05.2011 20:48
pycha

ewa19a

16.03.2011 22:01
super

SmacznaPyza

01.11.2010 11:14
dobra, ciasto zagniotę sama bo jakoś nie lubię gotowców - wyjątkiem jest francuskie bo tego sama nie zrobię

Łucja1

29.08.2010 10:50
muszę wypróbować ten przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat