Gryczane kotlety Eli

Gryczane kotlety Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    4 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • orzechy włoskie

    2 posiekane
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    150 (tarty)
  • kasza gryczana

    200 w woreczkach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę włożyć do wrzącej wody,gotować 15 minut,wyłożyć na durszlak i porządnie odsączyć.Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na oleju.Do kaszy dodać cebulę,ser,orzechy,jajka,kaszę manną,sól,pieprz,przyprawę do kurczaka,wymieszać i odstawić na 15 minut,żeby kasza manna napęczniała.Z masy formować kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

07.06.2011 00:07
rewelacja

Sarenka

20.03.2011 14:43
Apetyczne

oliwkowa

13.10.2010 19:28
muszę wypróbować tego przepis POLECAM PRZEPISY

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat