Sos grzybowy I

Sos grzybowy I

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ok 25 dkg podgrzybków lub innychgrzybów łyżka masła łyzka mąki

  • szklanka wywaru z kostki (1/2 kostki) 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki startego ostrego żółtego sera

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone grzybki drobno pokroić.Cebulę też drobniutko pokroić lub zetrzec na tarce i leciutko przyrumienić na tłuszczu,dodać grzybki i dusic do miękkości(w razie potrzeby podlać wywarem) uwazając by się nie przepaliły. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar ; doprowadzić do wrzenia.Odsunąć z ognia wlać smietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

21.04.2013 09:37
bardzo lubię

barbara11561

12.10.2012 10:11
pyszniutki

Ada-Gaba

18.06.2012 08:43
jeden z moich ulubionych

ben-ka

11.02.2012 08:30
Ja już chcę do lasu !!!! na grzyby!!! < marzenie:(>

anemon

30.01.2012 08:30
Uwielbiam wszystko co z grzybami, a Twój sos a? pachnie nimi z ekranu.

bercik1

20.08.2011 23:31
Fajny

IlonaAlbertos

20.08.2011 22:18
Robię podobny. Wszystko z nim smakuje wspaniale.

Ewelina47

10.07.2011 08:43
pycha

traktorek

09.06.2011 16:15
taki sos mogę jejść ze wszystkim

ben-ka

18.05.2011 14:29
już się nie mogę doczekać kiedy las zaprosi nas na grzybki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat