Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi maki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka do sushi
nori 5 szt
łosoś wędzony 200 g
wasabi
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi maki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Łososia kroimy w cienkie paski. Na wodorostach rozsmarowujemy cienką warstwę wasabi, a nasyepnie warstwę ryżu.
Krok 1 - Sushi maki foto
2
Na ryży układamy paski łososia.
Krok 2 - Sushi maki foto
3
Za pomocą maty bambusowej zwijamy nori w rulony, następnie za pomocą ostrego noża kroimy na kawałki. Podajemy z sosem sojowym.
Krok 3 - Sushi maki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 20.07.2016 00:44
I ja też. Pysznie :)
adelajda 25.04.2016 14:02
poczęstuję się jednym
IwonaKa 29.03.2016 17:42
chętnie bym spróbowała
Bernadeta1 28.03.2016 22:42
ciekawe smaki tu u Ciebie
jagoda5913 28.03.2016 18:42
Pięknie wyszło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak