Gaspacho

Gaspacho

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka (świeża)

    1
  • sok wielowarzywny Fortuna

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potrzebe są: jedna czerwona i jedna żółta papryka, puszka pomidorów bez skórki, jedna pietruszka w korzeniu, seler naciowy cały pęczek, trzy ząbki czosnku, sok wielowarzywny Fortuna, jeden ogórek szklarniowy, szklanka bulionu wołowego. Warzywa umyć i drobno pokroić, wrzucić do garnka, zalać bulionem i sokiem wielowarzywnym. Dodać posiekany drobno czosnek. Całość zmiksować blenderem. Wstawić na trzy godziny do lodówki. Podwać schłodzone z grzankami. Ja kroję bagietkę na kromki, podsmażam na patelni na złoty kolor i gorace wrzucam do zupki. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

07.02.2011 06:56
pycha

kasiurek

15.10.2010 09:51
musze wypróbować;)

Magda60

21.08.2010 18:57
mniam mniam

Natalia/tubisiek

21.08.2010 06:55
super! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat