Jabłka w polewie toffi

Jabłka w polewie toffi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ładnych małych jabłek

    6
  • szklanki cukru

    1\\2
  • łyżki miodu

    2
  • Mały kubek (150g) śmietany

  • łyżka masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu zagotować cukier z miodem,masłem i śmietaną.Gotować na małym ogniu około 15-20minut,aż utworzy się gęsty jasnobrązowy karmel.Jabłka umyć,osuszyć.Trzymając owoce za ogonek zanurzyć je w karmelu,osączyć,odłożyć na pergamin,aż karmel wyschnie.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Neetka90

31.12.2010 14:51
Lubie jabłka więc spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat