Brzoskwiniowe kule

Brzoskwiniowe kule

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałych soczystych brzoskwiń

    80 dag
  • łyżka soku z cytryny

  • cukru

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ zmiksować z sokiem z cytryny oraz z cukrem. Następnie przelać do formy i wstawić do zamrażalnika. Mrozić przez 3-4 godz, aż masa zacznie twardnieć. Wtedy sorbet utrzeć mikserem i ponownie mrozić kilka godzin aż do stwardnienia. Przed podaniem rozkrusz. Kulki sorbetowe podawaj w pucharkach.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Boguśka1

10.08.2010 22:30
Super deserek:) a szczególnie dla dzieci:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat