Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagód 30 dag
szklanka kremówki 30 %
cukru 2-3 łyżki
łyżka soku z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem. Jagody opłukać i osuszyć. Połowę jagód zmiksować z sokiem cytrynowym. Połączyć je z bitą śmietaną. Do powstałej masy dodać całe jagody i dokładnie wymieszać. Masę śmietankowo - jagodową przełożyć do formy. Całość wstawić do zamrażalnika i mrozić przez 5-6 godz. Wyłożyć gotowe lody spodem do góry na półmisek, usunąć folię i pokroić na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak