Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami :

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty,1 żółtko

  • pieczarki usmażone

    8 szt. (pokrojonych w pół plasterk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego ..
Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbigniew1975

27.08.2013 21:22
mniam,smaczne

jolaxa1

06.07.2011 23:11
Super

eli_555

06.07.2011 22:35
pycha

Ewa104

02.08.2010 11:27
Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat