Barszcz biały :

Barszcz biały :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 średnich białych kiełbasek,8 jajek ugotowanych na twardo,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera

  • Barszcz biały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z warzyw .Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbaski . Doprowadzić wywar do wrzenia. Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .Wyjąć kiełbaski . Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką . Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

15.12.2010 08:30
Uwielbiam biały barszcz, a ten wygląda rewelacyjnie

wedith1

28.07.2010 19:58
taki barszczyk to ja mogę jeść codziennie :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat