Burger z camembertem

Burger z camembertem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołownia

  • ser camambert

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, 10 - 15 dag serka camembert - użyliśmy camemberta z zielonym pieprzem, 5 łyżek ostrego keczupu, ćwierć szklanki gęstej kwaśnej śmietany, 2 łyżki posiekanej cebuli, średni strąk czerwonej papryki, sól, 4 kromki chleba (każda o grubości około 3 cm). Do przybrania: 4 liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: W misce wymieszać mięso z 3 łyżkami keczupu i solą. Uformować 8 cienkich, okrągłych kotletów. Ser schłodzić, pokroić na 4 równe okrągłe plastry. Na 4 kotletach położyć ser, przykryć pozostałymi kotletami, dobrze docisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na półcentymetrowe pierścienie. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami keczupu i posiekaną cebulą, odstawić w chłodne miejsce. Burgery i paprykę upiec na ruszcie lub usmażyć na teflonowej patelni. Każdą kromkę chleba nadkroić tak, by powstały dwie połączone ze sobą półtoracentymetrowe kromki, podpiec. W rozcięcie włożyć liść sałaty, burgera i porcję papryki, polać przyprawioną śmietaną.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

12.09.2011 10:43
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Jolanta40

21.05.2011 11:27
to jest to, smaczny i zdrowy burger :)

SmacznaPyza

19.10.2010 11:36
fajne, podoba mi się :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat