Biały barszcz

Biały barszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • butelka gotowego zakwasu

    0,5 litra
  • białe surowe kiełbasy

    2 szt
  • dobrej cienkiej kiełbasy

    10 dag
  • jajek na twardo

    5 szt
  • kawałek chrzanu w lasce

  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana

  • majeranek

  • ziemniaki

  • wędzony boczek

    20 (nieparzony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ok. 2,5l wody włożyć białą kiełbasę, pozostałe wędliny , warzywa w całości i przyprawy.Gotować 15 min. i włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Wyjąć wędliny.Wlać zakwas.Wetrzeć chrzan (cienka.ok. 5cm laska lub kawałek)Wsypać ok.1 średniej łyżki majeranku, wcisnąć 1 ząbek czosnku. Zaciągnąc śmietaną. Ugotowane wędliny pokroić i włożyć do zupy.Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:43
Dobra zupa.

Anna133

25.03.2012 17:33
nie ma to jak barszcz na zakwasie

ela16

23.01.2012 13:31
bardzo lubimy

Grażyna13

03.12.2011 09:29
Bardzo lubię !

caroline1983

06.08.2011 20:47
pyszny zwłaszcza z białą kiełbasą :)

KasiaK90

06.08.2011 10:00
pyszny

wiola28a

01.02.2011 15:48
same pyszności

Smakosz6

04.12.2010 13:46
uwielbiam taki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat