Pieczeń z marynaty

Pieczeń z marynaty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg mięsa od szynki 3/4 szklanki oliwy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka szałwii 2 średnie cebule

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso nacieramy rozkruszoną szałwią solą i pieprzem.Wkładamy do miski zalewamy oliwą i winem. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 dni.Następnie pieczemy i w trakcie pieczenia polewamy winną marynatą. Do powstałego sosu dodajemy przekrojone cebule i kostkę rosołową. Gotujemy a gdy cebula bedzie miękka przecieramy sos przez sitko lub w mikserze,doprawiamy do smaku.Upieczone mięso kroimy w plastry ,układamy na półmisku i zalewamy sosem. Podajemy z frytkami lub surówką. Smacznego

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

24.08.2013 08:58
smaczne jest mięsko zamarynowane przez pieczeniem

IKrakowianka

24.05.2013 21:47
smaczne mięsko

Łukasz15

30.04.2013 11:43
Wygląda przepysznie

gusia1000

01.02.2013 00:09
genialna.

Norgiusz

22.10.2012 17:32
pycha

Grażyna13

26.09.2012 12:58
super !

Rybciia

25.07.2012 11:00
musi być pyszna :-)

IZABELA29

11.05.2012 07:00
zapewne pyszna i aromatyczna

anemon

09.12.2011 07:25
Smakowita pieczeń.

Mati13

06.10.2011 11:43
smaczna pieczen

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat